Domov Domov

 

 
Diagnostični program       V lekarnah       Spletna trgovina    

Domov

Dr. Gorkič d.o.o.

Obrtniška 11, si - 1370 Logatec

Telefon:

+386 (0)1 759 02 50

+386 (0)1 759 02 52

Faks:

+386 (0)1 759 02 56

E-mail:

dr.gorkic@dr-gorkic.si


Katalogi

Diagnostični program

Izdelki v lekarnah

Spletna trgovina
Baby CHECK - Test za ugotavljanje nosečnosti - ZA DOMAČO in PROFESIONALNO UPORABO

NAPRODAJ V LEKARNAH
proizvajalec: VEDALAB, Francija
uvoznik: Dr. Gorkič d.o.o., Logatec
 
** ENOSTAVEN **
** REZULTAT V 5 MINUTAH **
** UPORABA KADARKOLI V DNEVU ** 
 

 
Baby CHECK PLUS

Izvedba testa:  na testni ploščici
Občutljivost: 25 mIU hCG/ml vzorca
Št. testov v embalaži:  1 test

Baby CHECK STRIP mini (2 testa v kompletu)

Izvedba testa: na testnem traku
Občutljivost: 10 mIU hCG/ml vzorca

Št. testov v embalaži: 2 testa
Ekonomično pakiranje: navodilo je odtisnjeno na embalaži
Oba nosečniška testa sta na voljo v lekarnah, specializiranih trgovinah z medicinskimi pripomočki in v spletni lekarni http://www.lekarnar.com/Diagnostika-in-zascita/

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako deluje test za ugotavljanje nosečnosti Baby CHECK PLUS?
Ko je ženska noseča, začne njeno telo proizvajati hormon, ki se imenuje hCG (humani horionski gonadotropin). Koncentracija hormona v urinu s trajanjem nosečnosti narašča. Test za ugotavljanje nosečnosti Baby CHECK PLUS temelji na zaznavanju prisotnosti tega hormona.

Kdaj lahko uporabimo test?
Test za ugotavljanje nosečnosti Baby CHECK zazna nosečnostni hormon od prvega dne izostale menstruacije dalje. Baby CHECK lahko zazna nosečnostni hormon že nekaj dni pred izostankom menstruacije, če uporabimo prvi jutranji urin. 

Kdaj je najboljši čas za opravljanje testa?
Test lahko opravite ob kateri koli uri. V zgodnji nosečnosti priporočamo uporabo prvega jutranjega urina, ker je koncentracija nosečnostnega hormona takrat najvišja.

Ali zaužitje tekočin vpliva na rezultat?
Prekomerno uživanje tekočin lahko razredči urin, zaradi česar je lahko zaznavanje hormona hCG oteženo. Priporočamo vam, da pijete normalno.

Ali so lahko dobljeni rezultati lažni?
Rezultati so točni, dokler natančno sledite priloženim navodilom za uporabo. Rezultati so lahko lažni, če Baby CHECK PLUS pred testiranjem pride v stik z vlago. Baby CHECK PLUS je visoko občutljiv test, ki je uspešno prestal strogo preverjanje kakovosti. Če so dobljeni rezultati nepričakovani ali si nasprotujejo, se posvetujte s svojim zdravnikom, saj lahko napačna diagnoza povzroči določene zdravstvene težave.

Testna konica je bila v stiku z urinom več kot pet sekund. Ali bo dobljen rezultat kljub temu točen? 
Da. Podaljšanje za nekaj sekund ne vpliva na rezultate.

Testna konica je bila v stiku z urinom manj kot pet sekund. Ali bo dobljen rezultat kljub temu točen? 
Ne, ker je lahko količina vzorca premajhna.

Kdaj je testiranje uspešno?
V okencu se pojavi rožnata kontrolna črta (C), kar pomeni, da je test uspešno opravljen. Če se kontrolna črta ne pojavi, morate z novim kompletom Baby CHECK PLUS testiranje ponoviti.

Kako naj preverim rezultat testa?
Če ste noseči, se v roku petih minut v okencu pojavita dve rožnati črti. Če je koncentracija hormonov zelo nizka, se rožnata testna črta (T) obarva zelo počasi. Zato vam priporočamo, da pred dejanskim preverjanjem rezultata počakate 10 minut, saj se le na ta način lahko prepričate, da hormon v urinu ne obstaja in da niste noseči. NE UPOŠTEVAJTE REZULTATA, ki se pojavi več kot deset minut po vzpostavitvi stika med testno konico in urinom.

Kaj pomeni, ali če je ena črta temnejša od druge? 
Odtenek in intenzivnost črt nista pomembna. Če je rezultat testa pozitiven, se v okencu pojavi rožnata testna črta (T), katere barva ni nujno enaka barvi kontrolne črte (C). Razlog leži v tem, da se koncentracija hCG v urinu med nosečnostjo postopoma zvišuje, zaradi česar se črta drugače obarva. 

Ali lahko druga zdravila vplivajo na končen rezultat?
Zdravila za zdravljenje neplodnosti, ki vsebujejo hCG ali hMG (humani menopavzni gonadotropin), lahko vplivajo na rezultat. Opravljanje testa neposredno po vbrizganju tovrstnih zdravil lahko vodi do lažnega pozitivnega rezultata. Ostala zdravila za neplodnost, analgetiki in kontracepcijske tablete ne vplivajo na rezultat. Če pa ste ravnokar prenehali z jemanjem kontracepcijskih tablet ali če ste pred kratkim jemali zdravila za neplodnost, lahko pride do nepravilnega menstruacijskega cikla in ste zato test za ugotavljanje nosečnosti opravili preuranjeno.

Kako zanesljiv je Baby CHECK PLUS?
Klinične raziskave in testiranja in vitro kažejo, da je stopnja zanesljivosti višja od 99 odstotkov.

Kako dolgo ostane rezultat v okencu viden?
Če je rezultat negativen, se lahko po več kot 10 minutah prikaže nerazločna testna črta (T). Ta nerazločna testna črta ne pomeni, da je rezultat pozitiven. Pomnite: ne upoštevajte rezultata, ki se pojavi več kot 10 minut po vzpostavitvi stika med med testno konico in urinom!

Kaj naj storim, če je rezultat negativen?
Če je rezultat negativen, test ni zaznal nosečnostnega hormona hCG, torej niste noseči. Če en teden po opravljanju testa še vedno niste dobili menstruacije, test ponovite z novim kompletom Baby CHECK PLUS. Če je rezultat še vedno negativen in menstruacija še vedno izostaja, obiščite svojega zdravnika. Vzroke za izostanek menstruacije je morda potrebno poiskati drugje.

Kaj naj storim, če je rezultat pozitiven?
Če je rezultat pozitiven, obiščite svojega zdravnika. Zgodnja potrditev nosečnosti je izrednega pomena za zdravje nosečnice in njenega otroka.

Navodila za izvedbo testa Baby CHECK PLUS
Navodila za izvedbo testa Baby CHECK  STRIP mini

Diagnostični program  |  Izdelki v lekarnah  |  Spletna trgovina  |  Pravno obvestilo  |  Pravilnik o zasebnosti  |  Avtorji

Vse pravice pridržane © 1992 - 2019 Dr. Gorkič d.o.o. All rights reseved
Postavitev spletnega mesta in gostovanje Prolog d.o.o., Logatec